Påsken står for døren, og det skal fejres med hjemmelavede marcipanæg. Ud over de klassiske marcipanæg med nougat i midten står den på appelsin-marcipanæg, lakrids-marcipanæg og krokant-marcipanæg. Det er overraskende nemt og hurtigt at lave sine egne marcipanpåskeæg, og hvis du har ekstra marcipan på lager, er hjemmelavede marcipanæg også alletiders påskegave at give til værten eller værtinden for en påskefrokost.

 
Til 12 marcipanæg skal du bruge: 

250 gram marcipan – dvs. en rulle Odense marcipan.

Lakridssirup eller lakridspulver – enten Johan Bülow, spejderhaglspulver eller hvad du nu kan finde, der hvor du bor.

1 økologisk appelsin.

20 gram mandler.

3 spsk sukker.

Mørk overtrækschokolade – 70 % kakao.

Valnøddekerner, kokusmel eller andet til pynt.

 

4 Appelsin-marcipanæg:

Riv appelsinskallen fint på et rivejern. Pres saften ud af appelsinen. Bland den ene af de tre dele af marcipanen med den revne appelsinskal og lidt appelsinsaft. Hæld kun en smule appelsinsaft i marcipanen ad gangen, så marcipanen ikke bliver for blød i konsistensen. Hvis du nu alligevel kommer til at hælde for meget appelsinsaft i, kan du redde marcipanen ved at blande lidt flormelis i marcipanen.

Del marcipanen i 4 dele á cirka 20 gram og tril dem til marcipanæg – dvs. en kugle, der spidser lidt til i enden, sådan her:

image

 

4 Lakrids-marcipanæg:

Bland den anden af de tre dele marcipan med lakridspulveret eller sirup. Det er lidt en smagssag, hvor kraftig en lakridssmag man kan lide, men der skal en del lakridspulver – eller lakridssirup – til, hvis det skal have nok smag.

Del marcipanen i 4 dele á cirka 20 gram og tril dem til marcipanæg.

 

4 Krokant-marcipanæg:

Hæld kogende vand over mandlerne, lad det stå nogle minutter og smut herefter skallen af mandlerne. Hæld sukker på en pande og lad det smelte. Når sukkeret er smeltet, tilsætter du mandlerne og lader dem riste sammen med sukkeret. Når mandlerne og sukkeret er gyldent, hælder du blandingen ud på bagepapir og lader det køle af. Når blandingen er kølet af, skær du karamel/mandel-blandingen fint og blander den i marcipanblandingen.

Del marcipanen i 4 dele á cirka 20 gram og tril dem til marcipanæg.

 

Så skal du:

Smelt chokoladen over et vandbad og dyp marcipanæggene i chokolade. Læg dem til tørring på bagepapir. Du kan pynte æggene med valnøddekerner, kokusmel, lakridspulver eller hvad nu nu bedst kan lide.

image

Og så er det bare at sætte kaffen over og nyde påsken.