image

 

Jeg nyder stadigt juleferien i fulde drag, og selvom julen desværre lakker mod enden, stod den også på semi-julemad til aftensmad i dag – nemlig fuldkorns andepizza med rucola.

Pizzafyldet på andepizzaen består af pizzasauce, frisk mozzarellaost, fintsnittede andekødsstykker, frisk hvidløg i tynde skiver og cherrytomater (hvor jeg havde klemt saften ud). Efter bagning tog jeg en håndfuld rucolasalat og fordelte det hen over pizzaen.

Min mor og kæreste var begejstrede – måske har du også lyst til at prøve en fuldkorns andepizza.

Du skal bruge følgende til dej til to fuldkornspizzabunde:

4 1/2 dl hvedemel.
6 dl fuldkornsmel.
1 pakke gær (50 gram).
2 spsk olivenolie.
4 dl lunkent vand.
1 tsk. sukker.
2 tsk. salt.

Du starter med at forvarme ovnen til 220 grader.

Når du skal lave dejen, gør du følgende:

Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt olivenolie.

Bland alle de tørre ingredienser og hæld dem gradvist sammen med vandblandingen, mens du rører rundt.

Ælt dejen i et par minutter og lad dejen blive i skålen og hæve i 30 minutter.

Del dejen i to dele og rul dejen ud til to pizzabunde, som er ca. 1/2 cm i tykkelsen.

Læg pizzabundene på en bageplade med bagepapir.

Smør bundene med pizzasauce.

Fordel osten jævnt på pizzabundene. Jeg brugte frisk mozzarella revet og blandet med oregano.

Fordel andestykkerne, fintsnittet hvidløg og cherrytomater på pizzaerne.

Hæld lidt olie over pizzaerne, inden du bager dem.

Bag pizzaerne i cirka 20-25 minutter.

Når pizzaerne er gyldne og færdige, tages de ud af ovnen og rucolasalaten fordeles ud over pizzaerne.

Så er pizzaerne klar til at blive spist.