DSCF1708

Hvis du har lyst til at give den traditionelle kanelsnegl et lille twist, så kunne denne blåbærsnegl med marcipan helt sikkert være noget for dig.

Til 12 snegle skal du bruge:

Snegle-dej:

50 gram smør/margarine.
2,5 dl mælk.
25 gram gær.
1 æg.
Lidt salt.
7-8 dl mel.

Snegle-fyld:

75 gram smør.
100 gram marcipan.
100 gram blåbær.
2 tsk kanel.
2 spsk sukker.

Snegle-pynt:

1 æg til pensling.
Perlesukker (eller almindelig sukker) til pynt.
75 gram mandelflager til pynt.

Så gør du:

Du starter med dejen.

Smelt smørret i en gryde og kom halvdelen af mælken (1 1/4 dl) i gryden. Mælk og smeltet smør skal være lunt. Hæld blandingen op i en stor skål. Hæld den resterende del af mælken (den kolde 1 1/4 dl) i blandingen og rør.

Bræk gæren i mindre stykker og kom gæret i skålen sammen med salt, sukker og æg. Rør godt rundt.

Kom melet i lidt efter lidt og rør rundt, til du har en smidig fast dej. Hæld dejen ud på bordet og ælt dejen sammen.

Læg dejen tilbage i skålen, dæk den med et viskestykke og lad dejen hæve i 40 minutter.

Mens dejen hæver, kan du lave fyldet.

Rør smør, kanel og marcipan sammen.

Når dejen er færdig med at hæve, ruller du dejen ud, så dejen har målene 25 cm gange 40 cm.

Rør smør/marcipan blandingen ud på dejen, drys med de 2 spsk sukker og fordel blåbærrene.

Rul dejen sammen fra den lange del, sådan at du får en roulade.

Tænd ovnen på 200 grader.

Skær rouladen ud i 12 skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir og giv sneglene et let tryk med håndfladen.

Læg et viskestykke over sneglene og lad dem hæve i 20 minutter.

Pensl sneglene med æg og drys med mandler og perlesukker lige inden sneglene kommer i ovnen.

Bag sneglene på midterste rille i ovnen i 12-14 minutter, indtil sneglene er gyldne.

Sæt kaffe over….og værsgo GUF!

Hvis du ikke kan spise alle sneglene på en gang, kan de puttes i fryseren til en anden dag.