image

Jeg har en svaghed for lavendler. De er så nemme at få til at gro, de dufter rigtigt dejligt og har den flotteste lilla farve. Og jeg er så heldig, at min mor har lavendler i haven, så jeg kan kaste mig ud i et lille gør-det-selv projekt, som jeg længe har haft lyst til. Nemlig at lave lavendelsukker.

Lavendelsukker kan bruges som drys på småkager, pandekager, vafler eller f.eks. marcipankonfekt til jul. Lavendelsukker gør sig også godt i te. Og så er det rigtigt nemt at lave.

Du skal bruge det her:

image

Du gør i al sin enkelthed følgende:

Pil de friske blomster af lavendelstikkene. Du skal bruge cirka en spiseskefuld lavendelblomster (ca. 5 blomster) til 1 deciliter sukker.

image

Du kan selv vælge, om du vil bruge helt almindelig sukker, perlesukker eller rørsukker – du kan bruge den sukker, som du har lyst til.

Bland sukker og blomster sammen. Brug fingerne til at nulre blomsterne ud i sukkeret. Gør det gerne rigtigt grundigt, sådan at lavendlernes duftstoffer kommer godt frem.

Hæld sukkeret i et glas med tætsluttende låg – jeg bruger gamle syltetøjsglas.

Du skal ikke fylde glasset helt op, for der skal være plads til, at indholdet kan rystes.

Stil glasset et mørkt sted ved stuetemperatur og vent som minimum 2 uger.

Hæld sukkeret igennem en sigte for at si blomsterne fra sukkeret, inden du bruger det.

Jo længere tid sukkeret står i glasset sammen med lavendlerne, jo stærkere smag får sukkeret. Du behøver ikke bekymre dig om holdbarheden, for sukker konservere ligesom salt.

God fornøjelse.