image

I dag har jeg brugt den sidste portion af det hyldeblomstsaft, som jeg lavede i sommer. Den blev til hyldeblomstgløgg. Jeg har aldrig hverken lavet eller smagt hyldeblomstgløgg, men det smagte virkeligt godt og er et frisk alternativ til normal gløgg. Jeg har lavet den alkoholfrie udgave – det er trods alt kun torsdag, men hvis man gerne vil have lidt alkohol i, kan der tilsættes hvidvin eller rom.

Til 4 personer skal du bruge:

2 stjerneanis.
4 stænger kanel.
2 dl hyldeblomstsaft.
8 dl vand (eller hvidvin).
50 gram ingefær (skrællet og skåret i meget fine skiver).
1 usprøjtet appelsin.

Du starter med at riste stjerneanis og kanelstænger i en varm gryde i cirka 2 minutter.

Hæld hyldeblomstsaften og vandet (eller hvidvin) i gryden.

Tilsæt ingefær.

Lad det simre i cirka 10 minutter.

image

 

Skær appelsinen i skiver.

Fordel appelsinskiverne i fire krus og fordel gløggen i de fire krus.

Tip: Hvis du godt kan lide din gløgg lidt stærk, så lav den på vand og tilsæt lidt mørk rom.