Fornylig havde jeg den fornøjelse at tilbringe en forlænget weekend i Paris sammen med min mor. Det var første gang, at min mor var i Paris, og det var en overraskelse for hende, at vi skulle af sted, så i min planlægning af vores tur havde jeg været på jagt efter en ægte fransk konditori-oplevelse. Og jeg må sige – de kan så absolut noget med kager i Paris! Ganske almindelige bagerbutikker har et stort udvalg af meget flotte kager, så hold dig endelig ikke tilbage med at gå ind i de bagerier du møder på din vej gennem Paris’ gader, der er rigeligt både for øjnene og for maven.

Men ønsker du en kageoplevelse i sin helt egen klasse, så kan jeg varmt anbefale, at du lægger vejen forbi Ladurée. Ladurée findes flere forskellige steder i Paris, men vi valgte at besøgte konditoriet på Avenue des Champs Elysées (nr. 75 – dvs. på venstre side af Champs Elysées, hvis du er på vej op mod Triumfbuen).

Laduree ude fra

Når man træder ind i Ladurée, er det samtidig som at træde ind i en tidsboble, hvor man føler sig et skridt nærmere Frankrig på Marie-Antoinettes tid med stedets store lysekroner og elegance. Hvis man har lidt tålmodighed, kan man enten stille sig i kø og vente på et bord indenfor (køen blev hurtigt kortere, da vi var der), købe sine kager til at tage med eller alternativt sætte sig udendørs og få sin kaffe og kager.

Makroner

MAkroner II

Ladurées udvalg af makroner er uden sidestykke. Jeg købte en boks med 8 forskellige med hjem (de kan holde 3-4 dag i køleskabet), og så bestilte vi kaffe og makroner – en Pure Origin Chocolate from Ghana og en Orange Blossom – som vi spiste udendørs under den overdækkede terrasse på Champs Elysées. Makronerne smagte virkeligt lækkert!

Her kan du se menukortet.

laduree-paris-macarons

Ladurée er en gennemført konditori-oplevelse, som du ikke må lade din næse eller smagsløg gå forbi, hvis du kommer forbi Paris.

 Bon Appétit!