image

Jeg er lidt et vanedyr, når det kommer til desserter. Jeg har for vane at holde mig til de sikre succeser. Men nogle gange slår det mig alligevel, at der er behov for at udvide mit dessert-repertoire. Så i går bagte jeg for første gang denne – synes jeg selv – lækre Marcipan-Æble Kage med hvid chokolade og blåbær. Den var et hit hos vores middagsgæster.

Så står du og mangler inspiration til en ny dessert, så er kagen måske også noget for dig.

Du skal bruge:

3 æg
125 gram sukker
150 gram smør
100 gram hvid chokolade
4 røde æbler
120 gram marcipan
50 gram blåbær
160 gram mel
1 tsk bagepulver
1 tsk kardemomme (eller kanel, hvis du bedre kan lide det)
1 tsk vaniljesukker

Så gør du:

Tænd ovnen på 175 grader (ikke varmluft).

Smør en springform med smør og drys med sukker, sådan at springformen dækkes med et fint lag sukker.

Vask æblerne, skær hvert æble ud i både og fjern kernehuset. Du behøver ikke skrælle æblerne. Skær æbler ud i skiver – ca. 8-10 skiver pr. æble. Læg æblerne i en tallerken.

Afmål 50 gram blåbær.

Skær marcipanen i tynde skiver.

Smelt smør i en gryde sammen med den hvide chokolade. Rør rundt undervejs.

Æg og sukker piskes i 5 minutter til det er hvidt.

Hæld blandingen af smeltet smør og hvid chokolade i skålen med pisket æg og sukker.

Bland mel, bagepulver, kardemomme (eller kanel, hvis du foretrækker det) og vaniljesukker sammen i en anden skål.

Vend forsigtigt blandingen af melet, bagepulveret, kardemommen (eller kanelet) og vaniljesukkeret i dejen.

Hæld halvdelen af dejen i springformen og fordel halvdelen af æblerne og halvdelen af marcipanskiverne ud over dejen.

Det ser sådan her ud:

image

Fordel resten af dejen ovenpå og fordel de sidste marcipanskiver, æbleskiver og blåbær.

Så er kagen klar til at komme i ovnen:

image

Bag kagen på midterste rille i ovnen i cirka 45 minutter. Husk at kigge til kagen undervejs. Når kagen har en fin gylden farve er den færdig.

Kagen kan serveres med is, flødeskum eller cremefraiche blandet med vaniljesukker.