Camillas Solskin romkugle

Jeg har efterhånden boet i København i mere end et årti, og ét af de områder, hvor der er allerstørst forskel mellem Jylland og København er, når man går ind i en bagerbutik. Hvis man spørger efter en “Københavnerbirkes” i København, ser de pænt mærkeligt på én. Ligeså underligt ser de på én, hvis man beder om en trøffel… En trøffel er nemlig det, der i København hedder en romkugle. Og her har I min opskrift på de nemmeste og lækreste af slagsen. Jeg har selv fået opskriften direkte fra Gassum i det jyske, så jeg kan ikke tage æren for opfindelsen. Når du læser opskriften, tænker du sikkert, kan det virkeligt være godt, og JA det er det, så vær varsom – de er meget vanedannende!

 

Til 15 romkugler skal du bruge:

1 mazarinkage.

1 hindbærroulade.

1 ½ spsk. romessens.

4 spsk. kakao.

Lidt kokos eller andet krymmel til at trille kuglerne i.

 

Fremgangsmåde er enkel. Du skærer mazarinkagen og hindbærrouladen op i mindre stykker. Tilsætter romessens og kakao og bruger en håndmikser til at røre det hele sammen. Herefter former du romkuglerne i den størrelse, som du bedst kan lide. Tril kuglerne i kokos eller den slags krymmel du bedst kan lide. Og voila – de er færdige.