Hyldeblomst 4Hyldeblomst 2Hyldeblomst 3Hyldeblomst 1

Jeg elsker duften af hyldeblomst. For mig er det indbegrebet af sommer med lange lyse nordiske nætter, ferietid og så selvfølgelig hyldeblomstsaft i lange baner.

Det er gået hen og blevet lidt af en tradition for mig at lave hjemmelavet hyldeblomstsaft. Så i morges cyklede jeg til Amager Fælled på hyldeblomstjagt. Jeg er lidt sent ude i år med at få plukket, så jeg måtte begive mig langt omkring mellem brandnælder og højt græs for at komme i nærheden af de sidste hyldeblomster, men efter 1 times tid i vildmarken cyklede jeg glad hjem med en pose med hyldeblomst. Du kan måske huske fra sidste år, at den opskrift jeg bruger til hyldeblomstsaft stammer fra Søbogaard, og den har jeg også valgt til denne sommers produktion.

Saften står nu og hygger sig i køleskabet de næste par dage, og det kunne faktisk ikke passe bedre, for fra på fredag er det ferietid, og det skal fejres med et glas Asti med hyldeblomstsaft i Haven 2 th.

 

Har du har lyst til at se, hvordan jeg ellers bruger min hyldeblomstsaft til f.eks. en blåbær/jordbær smoothie og til hyldeblomstgløgg til jul. På den måde har jeg sommeren med mig hele året.