camillassolskin/jordbærdessertDessert

Jeg forstår godt, hvis du – når du læser opskriften nedenfor – falder over ordene balsamico eddike og frisk kværnet peber og tænker, hvad er nu det for noget? Det tænkte jeg egentlig også selv første gang jeg hørte om denne italienske sommerdessert. Men det lyder da lidt spændende ikke? For hvad kommer der mon egentlig ud af kombinationen jordbær, balsamico eddike, rørsukker og kværnet peber? Nu skal jeg jo ikke afsløre for meget, men jeg kan bare sige, at jeg selv er helt solgt!

Vil du finde ud af det, så skal du bruge:

1 bakke jordbær.
2 spsk. mørk balsamico eddike.
4 spsk. lys rørsukker.
Friskkværnet peber.

Du starter med at skylle og rense jordbærene. Bland balsamico eddike og rørsukker i en skål. Hæld eddike/rørsukker blandingen over bærene og lad den stå et par timer, sådan at saften fra jordbærene opløser rørsukkeret. Vend jordbærene sammen med saften med jævne mellemrum.

Desserten kan serveres med is eller en fed creme fraiche (38 %). Og så prikke over i’et – lige inden servering fordeler du lidt friskkværnet peber over desserten.

Værsgo, spis og bliv glad.

Ps: For mig er ferietid det samme som grønsager fra landet. Mon også du har det sådan – hvis du er på Djursland, så læs med her.