Jeg har efterhånden boet i København i ét årti. Og jeg elsker, at byen har så meget at byde på. For det meste når jeg ikke halvdelen af alle de udstillinger, forestillinger eller andet spændende, der finder sted i byen, men jeg sætter stor pris på, at der er så mange valgmuligheder. Brunch og caféhygge får jeg dog som regel altid tid til, og der er et sted, hvor jeg gennem årene er kommet tilbage igen og igen.  Nemlig Kalaset, som ligger på Vendersgade 16 – lige på hjørnet ved Nansensgade. Nogle mennesker er frankofile, men jeg er altså vild med Sverige, så Kalaset er mit svenske åndehul i København.

Kalaset 2

Menukortet er lækkert og varieret, og maden er altid af høj kvalitet. Jeg er specielt glad for deres brunch, som kommer i tre varianter og deres burgermenuer. Al maden er hjemmelavet, selv nutellaen til brunchen.

Og så er der indretningen. Hvis du er til kolonihave eller svensk træhus, så er det her et sted for dig. Møblementet er en blanding af alverdens gamle sommerhusmøbler, og der hænger gamle radioer og dørslag på væggene til pynt. Stemningen er afslappet og uhøjtidelig. Og når solen skinner, kan man sidde udenfor og nyde det.

Og så kan jeg slet ikke stå for indledning i menukortet, som fortæller om Carolines mormor og glæden ved madlavning.

Menu

Klart ét af mine ynglingssteder i København, og måske også et sted for dig.