Jeg har været til afsløring af årets julemærke på Rådhuset i dag. Jeg fik invitationen for 8 måneder siden, og i den tid har jeg fortalt cirka gud og hvermand, at jeg skulle møde Kronprinsesse Mary, som er protektor for Julemærkefonden. Og det skulle jeg aldrig have gjort….for hun brændte mig sgu af! Noget med en tur til Australien og uddeling af Kronprinsparrets egen pris….jeg må have jingset det! Så hende har jeg til gode til næste år (ja jeg har gaflet mig en invitation allerede nu…), men ikke et ord mere om det 🙂

Men hvorfor lige denne interesse for julemærker tænker du måske. Faktisk har jeg samlet på julemærker siden 1982, der var jeg 5 år. Det er en hel fast juletradition i min familie, at de fine ark med julemærker kommer frem til beundring, når julen nærmer sig. Jeg kan stadigt blive fascineret af de flotte ark med julemotiver og dansk kultur. Som voksen er jeg også blevet mere opmærksom på det rigtige gode formål, som salget af julemærkerne går til. Nemlig til Julemærkefonden, som hjælper børn i Danmark, der har det svært. Det er nemlig indtægterne fra julemærkerne, der finansierer de fire Julemærkehjem i Danmark, som giver en masse børn en frisk start fra mobning, overvægt og andre sociale problemer.

Det er den 64-årige Keith Bassford, der har lavet årets julemærke. Motiverne er 100 årige gamle glansbilleder med den gamle julemand, englene og juletræet.

Her afslører han årets julemærke sammen med Thomas Evers Poulsen fra Vild med Dans, som er julemærkeambassadør.

image

 

image

Her er julemærkeambassadørerne:

image

Det er så fint! Så jeg kan kun varmt anbefale, at du køber rigeligt med mærker til julekortene! Hvis du sender julekort på mail, kan man også købe julemærker hertil.

Se mere her http://www.e-julemaerket.dk/