Forside

Har du set, at programmet for Copenhagen Cooking er på gaden?

Copenhagen Cooking er madens svar på Roskilde Festival. Det er 10 dage med mulighed for at spise lækker mad i det københavnske byliv, deltage i workshops og kogeskoler, besøge byhaver og giv dine børn sjove madoplevelser.

Programmet er inddelt i 9 forskellige kategorier, og der er virkeligt noget for enhver smag. Og helt utroligt mange spændende arrangementer!

Jeg har særligt kastet min kærlighed på 5 skæve madbegivenheder, som jeg gerne vil dele med dig.

# 1
I kategorien ”Social Food” er jeg faldet over Lydløs Frokost for 128 personer med nærvær og høreværn, hvor gæsterne opfodres til at komme i søndagstøj inspireret af P.S. Krøyers billede Hip, hip, hurra, som gengivet på programmets forside.

Jeg tror, at det kunne være ret sjovt at sidde blandt 127 andre gæster iført søndagstøj og høreværn. Jeg forestiller mig, at høreværnet gør, at smagsoplevelsen og de visuelle indtryk bliver skærpet og kunne være med til at gøre den lydløse frokost til en helt særlig oplevelse.

Frokosten er lørdag 31. august 2013, kl. 13.-14.30 på Prags Boulevard på Amager (Pris: 50 kr. – man skal købe billet på forhånd).

# 2
I kategorien ”Glas og Flaske” synes jeg, at Brændevinsmagning i Nyhavn er lidt sjov.

Arrangementet finder sted på Nyhavns Færgekro tirsdag d. 27. august fra kl. 13-15, så hvis du har en fridag og tænker: Ja lad mig da bruge dagen på at drikke brændevin, så er der mulighed for at smage et udvalg af Nyhavns Færgekros 36 specialfremstillede krydderbrændevine. Og det er GRATIS!

# 3
I kategorien Grøn Revolution er det klart Smag Verden, Prags Have på Prags Boulevard på Amager, der tiltaler mig. Der er flere arrangementer lørdag den 31. august og søndag den 1. september, som f.eks. Smag Have og Mad, Krydderi og Bæredygtighed. Det er helt gratis!

Men det er særligt Byg Din Egen Byhave, der fangede mit øje. Her kan man lære at bygge en plantekasse af materialer, som er tilgængelige for alle, og man får lov at lave sine egne plantespire, som man kan tages med hjem til at starte ens egen byhave. Det koster kun 50,- kr.

Det skal jeg!

# 4
I Hotdog Værkstedet i Klog på Kogekunst-kategorien lærer man at lave sin egen pølse med urter og krydderier, løvstikkeremoulade, blommeketchup, limeagurkesalat og friteret persillerod. Det lyder som rigtig lækkert junk-food – den er jeg meget fristet af!

Hotdog Værkstedet åbner torsdag 29. august kl. 15-17 og 18-20 i BISQUITfabrikken, Jægerborggade 20, 2200 København N (pris: 225 kr. Reservation larsen.steen@mail.dk).

# 5
Blandt de Skjulte Skatte synes jeg, at Urban Roof med gourmetpicnic på taget af Axelborg midt i København lyder som en unik oplevelse. Hvor tit får man lige lov til at tage på picnic på Københavns tage?

Picnicen finder sted torsdag den 29. august, kl. 19.00 (pris: 550 kr. inkl. vin. Reservation www.bojesen.dk).

God fornøjelse derude 🙂