image

Jul (!?!) tænker du måske. Og ja jeg indrømmer det. Jeg elsker julen! Og jeg er den type, hvor julen ikke kan komme tidligt nok i gang. Og det startede i en ung alder!

En af mine egne juleaktiviteter lige nu er at forberede gaver og indpakning til årets julepakkekalender.

Min mor og jeg har i mange år haft den hyggeligste december-tradition sammen. Vi laver en julepakkekalender til hinanden. 24 små gaver- en til hver dag til det bliver juleaften. Jeg hygger mig med at finde på ideer til min mors gaver og komme op med kreative måder at pakke gaverne ind på, så kalendergaverne er flotte. Og jeg nyder at åbne mine gaver hver dag i december. Det vækker simpelthen en barnlig begejstring i mig at få lov til at åbne en lille gave hver dag 24 dage i træk.

Hvis du har lyst til at forkæle nogen med en pakkekalender, men står og mangler lidt inspiration, kunne du overveje at lave en pakkekalender i et tema, som særligt interesserer den du gerne vil give pakkekalenderen til.

Sidste år lavede jeg en øl-pakkekalender til min kæreste, som bestod af 24 forskellige specialøl. Jeg fandt de fleste af øllene i Fakta, Netto og Kvickly, hvor man tit kan være heldig at finde specialøl på tilbud. Ellers kan jeg også anbefale KIHOSKH på Vesterbro i Kbh og Beer and Fish på Amagerbrogade, hvis du er ude efter nogle helt særlige øl.

Hvis du vil lave en pakkekalender til en, der godt kan lide at bage, kunne du finde 24 juleopskrifter på forskellige kager, konfekt og småkager og lave pakkekalenderen sådan, at gaven er en ny opskrift hver dag. Du kan evt. supplerer med en lille samlemappe, hvor opskrifterne kan samles i.

Du kunne også lave en ‘luksus’ version af en chokoladekalender eller lakridskalender med 24 forskellige stykker. Jeg har en veninde, hvis forældre hvert år giver hende en hjemmelavet slikkalender. Hendes mor tager et stort stykke cellonfan og pakker de enkelte stykker slik ind ved at adskille dem fra hinanden med gavebånd. Pakkekalenderen hænger på væggen, og hver dag kan hun klippe en ny cellofanpakke af i rækken og få et stykke slik.

Hun har været så sød at sende mig et par billeder af slikkalenderen, så du kan se, hvordan den ser ud her:

image

image

Hvis du er på jagt efter gaver er Søstrene Grene og Tiger et godt sted at finde julekalendergaver. Her kan man jo finde alt mellem himmel og jord – servietter, stearinlys, te, julepynt og alt muligt andet. Et andet godt sted er at gå på et loppemarked eller genbrugsbutikker. Her kan man f.eks. finde fine små skåle, vaser, ældre julepynt eller legetøj og bøger, hvis man er på jagt efter noget til børn. I mit lokale supermarked kan man også være heldig at finde nogle gode tilbud på forskellige skønhedsprodukter. Og når det nu er jul, skal der jo også lidt juleslik med i kalenderen.

Har du et tip til en julekalender, som du har lyst til at dele, så skriv mægtig gerne en kommentar.