Slikjulekalender camillassolskin_opt 1

Har du lyst til andet end den traditionelle chokoladejulekalender, så kunne en nem hjemmelavet slikjulekalender måske være svaret.

Slikjulekalenderen laves som en lang ranke af slik, hvor man klipper en pakke slik af hver dag, mens der tælles ned til juleaften. Jeg har selv fået inspirationen til slikjulekalenderen fra min veninde Frk. S, hvis forældre har lavet sådan en til hende i mange år.

Når du vælger slik og farver på bånd, mærkater og cellofanpapir til slikjulekalenderen kan du overveje, om kalenderen skal have et særligt tema. Til børn kunne det f.eks. være Spiderman, hvor du vælger cellofanpapir og bånd i farverne fra Spiderman og laver datomærkaterne for hver dag i december med billeder af Spiderman, som du enten køber eller printer ud fra internettet. Samme princip kan du bruge, hvis temaet skal være Barbie, Disney, One Direction eller hvad hjertet nu begærer – det er kun fantasien, det sætter grænser.

Til en voksen kunne du overveje at fylde slik-julekalenderen med fyldte chokolader eller kvalitetslakrids eller den slags slik, som den, du vil give kalenderen, har en særlig forkærlighed for.

 

Til en slikjulekalender skal du bruge:

Slik – 24, 48 eller 72 stykker alt afhængig af, om der skal være 1, 2 eller 3 stykker slik hver dag.

24 små poser – jeg bruger små fryseposer.

1 rulle cellofanpapir.

Gave- eller stofbånd.

Mærkater med tal for hver dag i december.

Tape.

Slikjulekalender camillassolskin 3_opt

Sådan gør du:

Du fordeler slikket i 24 små poser (f.eks. fryseposer) og lukker dem tæt til med tape. Klik toppen med ekstra plastikpose af og smid den væk.

Cellofanen ruller du ud på gulvet. Du skal bruge ca. 15-20 cm i bredden og nogle meter i længden. Vent med at klippe cellofanen af rullen i længden til du har alle slikposerne på plads, så undgår du, at du ikke har cellofan nok i længden.

Du starter med at lægge første slikpose på cellofanen, folder cellofanen rundt om posen og så binder du en sløjfe under slikposen og over slikposen. Så er 1. december klar. Sådan fortsætter du, indtil alle slikposerne er fordelt på slikranken. Når du har den 24. pose på plads, klipper du cellofanen af rullen og afslutter med en sløjfe, som er stor nok til, at den kan bruges som ophæng.

Du kan købe mærkater med tallene op til 24., som du kan binde i sløjfen ved hver slikpose. Jeg plejer at købe dem i Søstrene Grene, Tiger eller Kvickly. Det er også nemt at lave sine egne mærkater f.eks. med manila-mærker, som du kan pynte med klistermærker af den type, som den, der skal have kalenderen godt kan lide.

Og ja, så er der ikke rigtigt andet at gøre end at vente på, at det bliver den 1. december.

Kunne du også tænke dig inspiration til en julestemningskalender? Eller måske en øl-julekalender?