Camillassolskin øl julekalender

Da jeg var barn havde min mor fundet på, at vi skulle give min far en øl-julekalender. Det foregik på den måde, at vi sneg os ind til min far, mens – han lod som om – han sov og bandt en snor med en
øl til hans stortå! Og tænk sig, hver gang han vågnede, blev han lige overrasket over, at der var en Tuborg bundet til hans tå! Jeg må have været omkring 7 år, og jeg kan bare huske, at jeg synes, at det var evigt sjovt med min fars øl-julekalender.

Siden min barndoms glade 80’ere er der jo kommet et hav af gode ølmærker til Danmark, og det gør det rigtigt nemt at lave en øl-julekalender til din kæreste, mand, far, svigerfar, bror, ven eller veninde, eller hvem der nu skal forkæles i december.

Helt enkelt så består en øl-julekalender nok ikke så overraskende af 24 forskellige øl. Da jeg lavede en øl-julekalender til M, valgte jeg primært forskellige hvedeøl, fordi jeg ved, at dem kan han bedst lide. Jeg fandt øllene billigt i Fakta, Kvickly, Føtex, Superbest og få af dem i special-ølbutikker som Beer and Fish på Amagerbrogade og Kihoskh på Sønderboulevard i København.

Man kan nemt handle øllene ind i god tid. Du skal blot være opmærksom på øllenes udløbsdato, så der er tid nok til at drikke øllene efter december.

Når du har de 24 øl, pakker du dem flot ind og sætter mærkat med dato på for hver dag i december. Jeg lagde alle 24 øl i en kurv og gav M dem alle på en gang, så han kunne åbne én hver dag. Man kunne også sætte en øl i en julestrømpe hver dag.

En øl-julekalender er lige til at gå til, og så kan jeg love, at den bringer glæde!

 

Har du lyst til at lave en julestemningskalender?