image

Der sker simpelthen noget med mit hjerteslag, når jeg nærmer mig Djursland. Det falder lige et par slag, og den jyske ro falder over mig. I min familie har vi joket om, at det sikkert er fordi, at jeg nærmer mig “den fædrene gård”. Dette er specielt bemærkelsesværdigt taget i betratning, at “min fædrene gård” er et lille parcelhus på en stille villavej i Grenaa – en lille havneby i Østjylland med omkring 14.500 indbyggere. Ikke meget bondegård der!

Men måske er der alligevel noget om snakken! For her efter halvandens uges ferie på Djursland må jeg indrømme, at min indre bonderøv for alvor er kommet frem. Og med en dansk sommer, så fantastisk som den vi har haft i år, er der jo ikke noget bedre end at nyde alle de lækre råvarer, der pibler frem i disse dage. Og en af mine ynglingsbeskæftigelser, når jeg er på Djursland, er da også at køre på landet efter grøntsager og blomster.

image

Mit ynglingssted er Høbjerg Gartneri og Gårdbutik. De har nye kartofler, blomkål, broccoli, ærter, porrer, jordbær og meget mere. Det nye skud på stammen af varer denne sommer er ‘pluk-selv-blomster’, som i al sin enkelthed går ud på, at man selv går ud på en mark fyldt med flotte blomster og klipper sin helt egen buket. Det er altså smart.

image

 

image

Betalingen foregår på den sædvanlige jyske facon, når man køber råvarer på landet – nemlig med kontanter i en pengekasse!

image

Jeg vil slutte af med en opfordring til at hoppe på cyklen eller i bilen og bevæge sig ud på landet og forkæle dig selv. Lige meget om du bor på stenbroen i København, i en provinsby i Jylland eller helt ude på kanten af UdkantsDanmark, så er der rig mulighed for at finde alle lækkerierne. Kan du anbefale et sted, så må du mægtig gerne skrive det i en kommentar nedenfor.

image

God jagt og god fornøjelse.

Skulle du have lyst til at besøge Høbjerg, får du lige kontaktinfo her:

image