image

Jeg er på nedtrapning…

Jeg har guffet mig igennem jul og nytår, og nu er det tid til at forsøge at komme tilbage til normale tilstande. Jeg er der ikke rigtig endnu! Men i dag har jeg lavet mig en lille (nogenlunde) fornuftig snack – nemlig saltede mandler. Til min store overraskelser var det super nemt. Hvis du også har lyst til at lave din egen snack, får du lige opskriften her.

Du starter med at tænde ovnen på 175 grader.

Du tager 125 gram groft salt, som du opløser i 5 dl. kogende vand.

Når saltet er opløst i vandet (det tager et par minutter, hvis du rører rundt med en ske), så hælder du 200 gram mandler i vandet.

Tag gryden af komfuret, og lad mandlerne står i saltvandet i 20 minutter.

Tag en hulske og læg mandlerne på en bageplade med bagepapir.

Bag mandlerne i ovnen på 175 grader i 15 minutter. Vend mandlerne jævnligt.

image

Lad mandlerne køle af, og værsgo så har du saltmandler.

 

Tips: Hvis du ikke får spist alle saltmandlerne på en gang, er de rigtig gode i salat. Gem dem f.eks. i et gammel syltetøjsglas, så holder de sig fint.